The Best of All Possible Worlds

Julegavelek og julegavetips

2016-12-12

Det er blitt en populær aktivitet på julaften mange steder å leke med julegavene. Det er forståelig, med tanke på hvor gøy det er! Her vil Lagerhaus tipse dere om tre morsomme leker og fine julegaver dere kan pakke ned.

Start med å bestemme hvor mange julegaver hver og en skal kjøpe, og hvor mye de skal koste. Prøv å tenke ut noe som alle spilldeltakerne vil sette pris på å få!

Når julaften kommer, legger dere alle julegavene i en fin haug og lar leken begynne!

Alt eller ingenting

Hvis du har uhyre flaks, kan du grabbe til deg alle julegavene. Har du mindre flaks, må du kanskje forlate spillet tomhendt. Denne julegaveleken varer i bare ti minutter, og ting vil gå uhyre fort. Alt dere trenger, er en terning og naturligvis julegaver.

 • Når alle er klare, setter dere en timer på 10 minutter og lar den yngste deltakeren kaste terningen.
 • Får man terningkast 1 eller 6, kan man ta seg en pakke fra haugen eller fra en annen deltaker. Hvis ikke, går terningen videre. Siden alle vil prøve å kaste terningen så mange ganger som mulig på ti minutter, vil tempoet øke av seg selv.
 • Når tiden er ute, er det fritt frem å åpne pakkene – det vil si, hvis man har fått grabbet noen til seg.

For de som vil ta det ett skritt videre …

Sett timeren på 5 minutter til og la spillet fortsette på samme måte. Den store forskjellen er nå at du vet hva du kan raske til deg.

Lotteriet

En klassiker som alltid er populær! Spilletiden avhenger av hvor stor beslutningsvegring deltakerne har.

 • Start med å legge like mange nummererte lapper i en skål som det finnes deltakere og pakker. Så skal alle trekke hver sin lapp.
 • Den som får nummer 1, begynner med å velge en pakke fra haugen. Pakken skal åpnes med en gang, slik at alle ser hva det er.
 • Den som fisket opp lapp nummer 2, er nest ut og kan velge å nappe til seg den åpnede pakken, eller å ta en ny fra haugen. Hvis han/hun velger det førstnevnte, kan førstemann ta og åpne en ny pakke.
 • Personen med lapp nummer 3 kan nå velge mellom de åpnede pakkene eller ta en ny pakke fra haugen. Og sånn fortsetter det.
 • Den som trekker lappen med det høyeste tallet, har altså den største fordelen, siden han/hun får så mange åpne pakker å velge mellom.

Den som venter på noe godt!

Det er ikke noe gøy hvis det er for lett. Til dette julegavespillet skal man derfor pakke inn julegavene ekstra godt, gjerne med flere lag papir og overdrevent mye teip. Så henter man de største og mest klumpete vottene og den varmeste lua man har, før spillet begynner.

 • Akkurat som i Risky Business skal det sendes rundt en terning. Den som først slår en sekser, skal skynde seg å ta på lue og votter, ta en pakke fra haugen og begynne å åpne den. Så får dere se hvor lett det blir!
 • Den neste som slår en sekser, skal skynde seg å ta på lue og votter, overta pakken og fortsette å åpne den.
 • Spillet fortsetter helt til gaven er helt pakket ut, og da tilfaller den vedkommende som til slutt klarte det. Så er det på tide med neste pakke!

 

Produkter vi har brukt:

Termokopp

 

vase

Vase

 

Duftlys

 

Sitruspresse